sábado, 30 de marzo de 2013

Diari del PRACTIUM II

Bon dia, 

en aquest blog aniré fent un registre de les pràctiques que realitzo en el Practicum II.

Les pràctiques de psicopedagogia les realitzo en el mateix centre que el Practicum I, un centre escolar de 0 a 18 anys de Mataró, el Maresme. 

Primer de tot, m'agradaria explicar-vos amb quatre pinzellades el meu pla d'intervenció. Aquest se centra en la ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL als alumnes de secundària i batxillerat. Del que es tracta és de guiar, ajudar, proporcionar eines i recursos, etc. per tal que, els alumnes que tenen alguns dubtes sobre el seu futur, puguin escollir el seu futur en funció dels seus interessos. 

Per una banda, es durà a terme un treball d'orientació amb 5 alumnes d'entre 3r i 2n de batxillerat, els quals han d'escollir el seu futur acadèmic i tenen alguns dubtes. D'aquests 5 alumnes, cada un és diferent, ja que cada un d'ells té un ventall diferent a escollir en funció dels seus estudis i de les seves motivacions i interessos (Apren i treballa, PQPI, CFGM, CFGS, universitat, etc.). 
Per una altra banda, es durà a terme una enquesta a l'alumnat de 4t d'ESO per tal de poder obtenir informació sobre quins són els seus plans de futur acadèmic, quines són les seves motivacions i els motius pels quals escullen els seus estudis. 

A més a més, participaré en les activitats d'orientació que des de l'escola ja es duen a terme per tal de proporcionar eines a l'alumnat. Aquestes activitats es duen a terme des de l'espai de tutoria. 

Us animo a que participeu en el meu blog i deixeu tots els comentaris que vulgueu! :)

Una abraçada, 

Mireia

No hay comentarios:

Publicar un comentario