sábado, 30 de marzo de 2013

Primera setmana de pràctiques

Bon dia,

la primera setmana de pràctiques, del 18 al 22 de març del 2013, he realitzat observació i intervenció.

Per una banda, he pogut dur a terme una observació a l'avaluació de secundària; he pogut observar com el professorat de l'ESO avalua i posa les notes trimestrals als seus alumnes. L'objectiu d'aquesta observació ha estat poder conèixer com es porta a terme aquest procés d'avaluació.  

També he dut a terme observació i intervenció a 1r i 3r d'educació primària. En aquestes classes hi ha un grup d'alumnes que tenen comportaments disruptius i que interfereixen en el transcurs de la classe i no permeten que la resta de companys i companyes puguin dur amb "normalitat" el seu procés d'ensenyament-aprenentatge. L'objectiu d'aquesta observació és, primer de tot, poder conèixer com es treballa a aquestes aules; poder observar el comportament d'aquests alumnes; ajudar als mestres a mantenir un bon ambient de treball per tal que els alumnes puguin adquirir els aprenentatges treballats, etc. 


Personalment, aquesta setmana, tot i que no he pogut dur a terme el meu pla d'intervenció per diversos motius, he pogut aprendre molt. El fet de poder observar com és el procés avaluatiu i com es posen les notes als alumnes de secundària, m'ha proporcionat eines i recursos a tenir en compte a l'hora de valorar i avaluar a un alumne. A més a més, poder observar i ajudar a les aules de primària m'ha sembla molt interessant, ja que he pogut aprendre molt. He pogut observar les reaccions, tant del professorat com de l'alumnat, a dins de l'aula quan hi ha algun comportament que influeix negativament en el procés d'ensenyament-aprenentatge de cada infant; també he pogut anar coneixent els recursos dels quals disposa cada mestre davant d'aquestes situacions, etc. 

En definitiva, penso que ha estat una setmana de pràctiques molt productiva i en la qual he pogut aprendre molt.

No hay comentarios:

Publicar un comentario