sábado, 11 de mayo de 2013

Xerrada informatica dels PQPI


  1. IDENTIFICACIÓ: el dilluns dia 15 d'abril del 2013 es va dur a terme la xerrada informativa dels PQPI; els participants van ser tots aquells alumnes que estan cursant 2n o 3r d'ESO que estan interessats en cursar un PQPI el curs vinent. El col·laborador va ser el director de l'escola d'adults del mateix centre on realitzo les pràctiques, juntament amb el psicopedagog de l'escola.
  2. FITES: informar a l'alumnat sobre què és un PQPI, quins estudis es poden realitzar, quin és el pla d'estudis (explicació del mòdul A, el mòdu B i el mòdul C), quines sortides ofereix en PQPI, solventar dubtes que tingui l'alumnat, els períodes de preinscripció, etc. 
  3. DESENVOLUPAMENT: l'activitat formativa es va desenvolupar de la següent manera: primer de tot, el director de l'escola d'adults va proporcionar i explicar tota la informació relacionada amb els PQPI (sobretot els que estan relacionats amb mecànica, perquè són els dos PQPI que s'ofereixen en aquest centre), amb l'ajuda d'un power point. Una vegada va proporcionar tota la informació, es va obrir el torn de preguntes, on els alumnes van poder realitzar totes les qüestions que van creure convenient; els alumnes també van comentar en quins PQPI estaven interessats ja que d'aquesta manera se'ls podia ajudar de manera més precisa. 
  4. RECURSOS: l'únic recurs que es va encessitar va ser un ordinador i una pantalla gran per poder visionar el power point, per aquest motiu es va anar a l'aula d'audiovisuals. 
  5. AVALUACIÓ: valoro molt positivament aquesta xerrada informativa, ja que proporciona molta informació a l'alumnat per acabar-se de decidir quins estudis cursar. A més a més, vaig trobar molt positiu també que durant tota la xerrada es va remarcar molt a l'alumnat que el PQPI no són uns estudis definitius, si no que són un pont per pdoer accedir a un CFGM (i després, si es vol, un CFGS), ja que avui en dia és molt difícil poder entrar en el món laboral amb només un PQPI; i el mateix director de l'escola d'adults es hi va posar un exemple del programa d'inserció laboral que ells mateixos tenen. Penso que va ser una xerrada molt clarificadora per a l'alumnat, ja que aquests nois i noies porten tota la vida dins de l'escola, i mai s'havien hagut de preocupar pel seu futur acadèmic, i el fet que ara, amb 16 anys acabats de fer, o per fer, hagin de pendre aquesta decisió, a molts els hi sorgeixen moltes preguntes. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario